7 Pasi Impreuna - spre Integrare Sociala si Economica, Impotriva Saraciei si Marginalizarii in Comuna Corcova
Termeni de utilizare   |   Contact    |   Link-uri utile
Anunt

VEȘTI BUNE DIN CORCOVA - MEHEDINȚI

Data: 23-01-2021

În ianuarie 2021 am marcat încheierea proiectului „7 PAȘI ÎMPREUNĂ - SPRE INTEGRARE SOCIALĂ ȘI ECONOMICĂ, ÎMPOTRIVA SĂRĂCIEI și MARGINALIZĂRII În comuna CORCOVA”. Proiectul a fost derulat în perioada 10 august 2017 – 23 ianuarie 2021 de către Fundaţia Centrul pentru Educaţie Economică şi Dezvoltare din România - CEED România împreună cu partenerii săi, Primăria comunei Corcova județul Mehedinți, Școala gimnazială Corcova, S.C. IPA S.A. și Asociația Roșu Aprins.

Proiectul a vizat reducerea riscului de sărăcie și excluziune socială pentru 650 de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială (AROPE) din comuna Corcova, printr-o abordare care integrează îmbunătățiri sustenabile în 7 domenii complementare: educația, ocuparea forței de muncă, condițiile sociale, medicale, juridice și de locuit, precum și capitalul uman.

Valoarea totală eligibilă a proiectului cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020 a fost de 20,525,699.65 lei, din care asistenta nerambursabilă acordată de Uniunea Europeană și Guvernul României de 20.140.819,61 lei, iar contributia proprie de 384.880,04 lei.

În ciuda provocărilor nemaiîntâlnite cu care întreaga lume s-a confruntat în ultimul an, partenerii proiectului sunt încântați să constate că, parcurgând cei „7 pași împreună”, la finalul celor peste 3 ani de eforturi conjugate, această comunitate mehedințeană marginalizată a progresat pe mai multe paliere: Proiectul a stimulat dezvoltarea capitalului uman în Corcova, pentru că peste 300 de școlari și preșcolari au avut un acces mai bun si o mai bună participare la educație, peste 100 de membri ai comunității au devenit mai activi în rezolvarea propriilor probleme. Au sporit gradul de ocupare și șansele pe piața muncii în comună, deoarece 261 de corcoveni au dobândit o calificare nouă, iar 86 de locuitori au obținut un loc de muncă la angajatori din zonă sau la una dintre cele 30 de firme nou înființate în comună, cu impact pozitiv cert și sustenabil în reducerea sărăciei și excluziunii sociale. În plus, minim 650 de locuitori se bucură de condiții de viață mai bune ca urmare a accesului lor la servicii medicale (medicină generală, oftalmologie, medicina muncii), servicii sociale pentru 50 de copii, servicii juridice pentru obținerea de acte (notariale, juridice, cadastru), iar condițiile de locuit au fost îmbunătățite pentru 70 dintre cele mai vulnerabile familii. În total, peste 860 de locuitori au beneficiat de cel puțin două modalități de sprijin oferite.

Pe termen lung, prin beneficiile de care se va bucura în mod sustenabil comunitatea din Corcova, cei “7 pași împreună” vor contribui la atingerea obiectivului al POCU privind reducerea numărului de persoane AROPE din comunitățile marginalizate, prin implementarea de măsuri integrate.

“Suntem încântați că, alături de partenerii noștri, am reușit să depășim toate dificultățile cu care ne-am confruntat și am contribuit la schimbarea în bine în viețile a sute de locuitori marginalizați din Corcova. Am dovedit că împreună putem crea si aplica un model eficient prin care să combatem sărăcia şi excluziunea socială.”, declară Alexandra Mararu, Director executiv, CEED România.
Pentru mai multe detalii, contactați: Alexandra Mararu, email: alexandra.mararu@ceed-romania.org, telefon 031 426 09 40

Programe cofinanţate de Uniunea Europeana
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de
Uniunea Europeană,
vă invităm să vizitaţi
www.fonduri-ue.ro
Anunturi

VEȘTI BUNE DIN CORCOVA - MEHEDINȚI

În ianuarie 2021 am marcat încheierea proiectului „7 PAȘI ÎMPREUNĂ - SPRE INTEGRARE SOCIALĂ ȘI ECONOMICĂ, .... Detalii


Lista finala a planurilor de afaceri depuse in cadrul sesiunii a 2-a a concursului propuse spre finantare

Echipa proiectului 7 Pasi Impreuna - spre Integrare Sociala si Economica, Impotriva Saraciei si Marginalizarii in .... Detalii


Lista intermediara a planurilor de afaceri, admise in cadrul sesiunii a 2-a a Concursului de planuri de afaceri

In urma finalizarii, in data de 31.12.2018, a evaluarii planurilor de afaceri din cadrul Concursului .... Detalii


PRELUNGIREA TERMENULUI DE DEPUNERE A APLICATIILOR in cadrul CONCURSULUI DE PLANURI DE AFACERI

Se prelungeste termenul limita pentru depunerea aplicatiilor in cadrul celei de-a doua sesiuni a concursului de .... Detalii


PRELUNGIREA TERMENULUI DE DEPUNERE A APLICATIILOR in cadrul CONCURSULUI DE PLANURI DE AFACERI

Se prelungeste termenul limita pentru depunerea aplicatiilor in cadrul celei de-a doua sesiuni a concursului de .... Detalii


Incă o șansă!
Sesiunea a 2-a a CONCURSULUI DE PLANURI DE AFACERI

S-a lansat a doua - si ultima - sesiune a concursului de planuri de afaceri în .... Detalii

 
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.